Derbydax!


Min och Alex flagga tillägnad Simon Jansson.

Jahapp...Om det inte är snöoväder som ska hindra mig från att gå på bandyderby så är det magsjuka. Ja tyvärr.. Jag kanske inte har den kvar, men jag har fortfarande inte hittat förmågan att äta. Men jag kämpar på in i det sista. Matchen börjar ju ändå klockan sju, så kanske har jag lyckats fått i mig något mer än avlagen dricka och en halv macka då. I never give up!

I allafall. Det är the D-day idag. Dagen med stort D. Derbydagen! Vilket det i och för sig är på torsdag också. Det är inte illa med två derbyn på tre dagar. Det är lite halvlyx faktiskt. Dock tär det ju på våra spelare, givetvis. Både Bollnäs och Edsbyn hade match i söndags. Tre matcher på väldigt kort varsel alltså, varav två derbyn som alltid är lite mer påfrestande och speciellt. Tär på lagen ja, dock har vi unga, fräscha gallerspelare med pigga ben.

Robin Ehn, Martin FridSimon Jansson och Felix Pherson för att nämna några. De två sistnämnda gjorde varsitt mål mot Vänersborg senaste hemmamatchen i arenan. Två extremt viktiga mål. Simon gjorde sitt kvitteringsmål på hörnretur med med cirka kvarten kvar. Innan dess hade det sett väldigt tungt ut i byn under andra halvlek. Vänersborg virvlade runt på planen som orkanvindar och satte snurr på de för tillfället ostabila Edsbyspelarna. Simons kvitteringsmål blev energin som behövdes. Kämparglöden började brinna i böndernas ögon och målchanserna för oss radades upp en efter en. Ribbskott efter ribbskott. Och så, som en blixt ur klar himmel, när alla trodde att det skulle sluta oavgjort, kommer Felix i sista minuten och smäller in 4-3! Jag jublade så jag var tvungen sätta mig ned.

Där har vi bevis på att våra unga gallerspelare har krafter som räcker i hela 90 minuter, vilket känns extremt viktigt och trygt. Det gör även 5-1 vinsten mot Kungälv som blev ett faktum i söndags på bortaplan. Vi är iform!

Så idag gäller det att vässa uddarna lite extra. Ärkelrivalerna har hemmaplan och det är allt annat än en lätt match. Det gäller att ha tänket, tekniken och hjärtat på rätt ställe.

Någon jag varje match glädjs över i det röda kollektivet är Fredrik "Tårtan" Åström. Liberon som blir hela lagets motor. Extremt effektiv och drivande. Mycket spännande spelare.

"Kuben" Olsson är också en spelare man aldrig slutar förvånas av. Trots att åldern börja frusta honom i nacken, så är han fortfarnade en av Edsbyns viktigaste spelare. Han har sammanlagt gjort 3 mål i de två senaste matcherna. Fullt godkänt enligt facit.

Jag är i alla fall väldigt hoppfull inför veckans två kommande derbyn.

Nu ska jag försöka återhämta mig och ladda inför kvällens match. Blir jag tillräckligt bra för att åka på matchen tar jag med mig flaggan tillägnad Simon Jansson också, helt klart!

HEJA HEJA HEJA EDSBYN, VI SKA KÄMPA HELA MATCHEN!

RSS 2.0