ÄNTLIGEN...

...LEDER VI ALLSVENSKAN (IGEN)!

Det är vår tid nu. Högst upp är var vi ska vara. 
Bye bye Helsingborg.


Elfsborg på besök.


Min ruggit snygga egendesignade almanacka.

Har varken inspiration eller tid till att skriva något detaljerat och långt om vad som väntar Malmö FF idag. Det är en äckligt viktig match som står på spel när de himmelsblå möter Elfsborg på Stadion denna Söndag. I och med Helsingborgs förlust mot Örebro igår så är en vinst lika med serieledning.

Durmaz och Molins är avstängda. Hamad har virus kvar i kroppen. Han blir förmodligen en av pjäserna i startelvan ändå, men kanske inte orkar hela 90. Därför finns det chans för Muamet Asanovski att bli inbytt. Har ingen större koll killen, men har verkar taggad för ett inhopp, om han nu inte blir med från start. Spännande. Rolle har som vanligt en viktig uppgift att levera bästa möjliga startelva. "Ellos", som har en nyligen spelad EL-match i benen, har en ruggigt stark,drivande och farligt taggad lagmaskin att vänta. En dubbeldriven sådan i form av Figuredo och Pekalski, som i mina ögon är ett vattentätt innermittfält och huvudmotorerna i laget. Mehmeti ska fortsätta på den bana han redan är på, den att göra mål alltså. Antar även att Yago är den som bildar mittbackslås med DA även idag då jag inte hört något om Jansson på länge. Dålig koll rättare sagt. 
Omvänt,oklart och väldigt fladdrigt. För att förtydliga får ni min förmodade startelva:

Dahlin
Ulrich-Yago-DA-Ricardinho
Hamad-Wilton-Pekalski-Aubynn
Mehmeti-Larsson

Elva starka pjäser på brädet, detta ska gå vägen!

Jag kommer själv inte att kunna följa matchen då jag kommer spendera sex timmar av dagen till musikalrep med ett härligt gäng. Känns sådär att missa matchen.

Är förövrigt är jag väldigt sugen på en av t-shirtsen som kommer säljas innan matchen idag. "Ingen firmakultur kring MFF" är initiativtagarna. Bra jobb!

Matchresultat: Jag tror att Dahlin håller nollan ännu en match. Varför bryta den sviten? 3 baljor är vad jag gissar på, minst en, kanske två av en rögad ål.  3-0 för att tala i klar text.

Malmö FF, störst, bäst och vackrast. Visa var skåpet ska stå. Sätt tryckverket i rullning och texta Ellos katalog-sidor i himmelsblått övertag och en härlig vinst. Jag tror på er.

Framåt Malmö!


Dagen efter.

Så här dagen efter känns allt för jäkla bra! Trots att regnet var det som väckte mig onödigt tidigt i morse och sedan fortsatt att smattra mot stadens gator hela dagen, så har jag varit en väldigt munter typ hela dagen. Mitt ständiga fnittrande och översociala konversationer med min omgivning,har påpekats flera gånger om. Dock aldrig negativt då det verkade som att de flestas energi hade stulits ur deras kroppar av regnet. Då kan ju en positiv Malmö FF supporter som jag vara en fullt godkänd stämningshöjare faktiskt.

En blöt men glad Clara steg in genom dörrarna på skolan i morse. I vanliga fall skulle orken ligga på noll efter en cykeltur genom vattenpölar liknande sjöar och ett ständigt piskande regn i ögonen. Men inte idag, leendet var påslaget.

Att köpa ett nytt skåplås brukar inte tillhöra de saker jag bockar av från "att göra listan" med breddade smilband. Men idag var det det. Bjöd till och med på några skämtsamma ord till damen jag köpte det av. Att sitta i bildsalen och utföra uppgifter i ett av det tråkigaste ämnena samtidigt som regnet fortsätter piska fönsterrutorna, brukar inte heller tillhöra det jag utför med ett leende på läpparna. Men just idag, denna ljuva dagen-efter-dag, så gjorde jag allt med ett leende på läpparna. Detta tack vare att jag helt enkelt är supporter till den bästa klubben. En klubb som bidrar till dessa dagar man lever med ett ihållande flin mitt i ansiktet. Malmö FF alltså!

En klasskamrat sa i morse när jag vi sågs första gången för dagen " Det går bra för Malmö nu.." Jag som nästan inte tänkt på annat än gårdagens vinst på Örjans Vall sedan jag steg upp ur sängen, blev överlycklig över denna kommentar. Äntligen någon annan än jag som tar upp Malmö FF i lilla Bollnäs. En energiknäpp inträdde i min kropp och jag stärkte armarna upp mot taket och ljublade. Äckligt skön känsla!

Efter en seg skoldag med en massa lektioner utan speciellt mycket innehåll, var det dags för träning. På nästan tom mage är detta ingen höjdare, inte vanligtvis. Men idag funkade det bra. Kanske dels för att det var min favorit tränare som höll i det svidande styrkepasset. Men också tack vare gårdagens vinst, som inne bar serieledning, såklart. Då var detta ändå på eftermiddagen. Men glädjen hade inte släppt.

Att ett en man på Himmelrikets redaktion ringde och meddelade tågtider och reseupplägg inför resan ner till Malmö i November för att se säsongens sista match mot Mjällby, gjorde knappast dagens humör sämre. Tvärtom. Resan,som kommer att göras tillsammans med min ena bror, är nu mer eller mindre bestämd. Hur härligt som helst!

Men nu är det dags att gå och lägga sig. Tro nu inte att detta görs utan seger-leendet, det får också hänga med ner till kudden.

Jag älskar Malmö FF!

Rögad ål och serieledning.

Sitter nu här framför skärmen med en go' känsla i magen och smakar på ordet "serieledning". Mmh, smakar förbaskat gott! Kanske lite väl mumsigt kvällsfika för en helt vanlig Måndag? Tycker ni? Fast detta är ju ingen helt vanlig Måndag. Denna Måndag har erbjudit massa smaskiga nyheter. Ny termin, nya möjligheter och ny Allsvensk serieledare. Den sistnämnda vid namn Malmö FF. Älskade Malmö FF.

Det var med ett leende på läpparna jag satte mig på cykeln i morse för att bege mig mot terminens första dag i skolan. Taggad som en igelkott! Studierna lockar mer än vanligt och jag har inget emot att sätta tänderna i de nu på en gång. Härligt med en sådan känsla inför skolår 9 måste jag med ge. Äldst på skolan och man ska föregå med gott exempel, som lärarna redan börjat tjata om. Men men, dumt att fastna i detta. Kvällen hade en bättre upp att erbjuda.

Halmstad BK- Malmö FF, är vad jag pratar om. En match drabbad av regn som såg ut att kunna bli hur spännande som helst efter en fjärdedel av matchen gjord. Det stod då 1-1 i gjorda offside-mål. Klockren bedömning av HBK:s offside, men väldigt tveksam sådan av MFF:s. Men det var inget att gräva ned sig i. Snart skulle det ljuda högt av hoppande himmelsblå själar på plats på Örjansvallen. Så även i fotöljen jag tagit beslag på framför tv:n denna kväll.

I 42 matchminuten satte Agon Mehmeti sin första av kvällens fullträffar mellan stolparna. Vår rögade ål med några kvarstående symtom av förkylning i kroppen gjorde där med sitt sjunde mål för säsongen. En målsamling som kom att utökas med ytterligare ett snyggt mål 66 minuter in i matchen. Ett avgörande mål som tog död på mycket av HBK:s tidigare spelenerigi. Dessa mål var de enda godkända som gjordes och matchen slutade alltså 0-2. Ljuva serieledning!

-    -    -    -   -

Värt att nämnas var mitt mycket passande inlägg på Himmelrikets forum några minuter innan 0-2 målet, då jag skrev något i stil med " Någon mer än jag som känner att det luktar 0-2?". Slutsats: Mitt luktsinne är fullt godkänt.

-    -    -    -    -

Inför Ellos (Elfsborg) hemma på Stadion på Söndag har vi dock några skavande bekymmer i hälarna. Både Durmaz (som lämnade planen efter första halvlek efter en smäll på sidan) och Molins är avstängda. Alltså är det bara att hoppas på att Hamad repat sig tills dess, som då kan ta sin givna plats som yttermittfältare. Aubynn var avstängd i dag och ska utan problem kunna ta ställning på Söndag. Men reserver till dessa blir de alltså snålt med.
Men det ska gå, absolut. Det är en klädkatalog vi har att göra med pågar!

-    -    -    -    -

Vi får nu se om MFF kan behålla sin serieledning även efter Helsingborgs match mot Trelleborg på Onsdag. Med ord som "chansen finns" och " ingenting är omöjligt" kretsande i mitt huvud, så kan man ju få hoppas på detta. Det gör i alla fall jag. Keep up the good work MFF!

Härligt att man fick höra MFF supportrarna skråla hymnen ut över Halmstads arena i kväll också. Vackert, även på bortaplan.

Allt för mig, ingen vidare matchrapport, men några tankar och ord ägnat åt kvällens sköna vinst blev det ändå.

God natt!


OBS! Jag är fullt medveten om att det heter Örjans Vall och inte Örjansvallen. Usch, fullt och felaktigt. Men det det blev problem att ändra, så stå ut med det.

Tankar om MFF och inför-snack.

Det var nu ett antal dagar sedan jag anlände till Sverige. Då min himmelsblå abstinens vat allmänt jobbig. Jag ville se mitt lag på studs. Jag orkade inte vara i från de mera. Jag behövde adrenalinet. Kärleken.Styrkan.Stoltheten, och allt vad det nu innebär att se mina hjältar på planen. Jag gjorde ett försök till att lindra den bultande abstinensen genom att sätta igång en gammal inspelad match på tv-rutan. Funkade det? Nja.

Jag valde fel match.Jag tog av någon konstig anledning matchen när MFF mötte AIK på Råsunda,första matchen efter VM-uppehållet. Vad i hela friden tänker jag med? Abstinensen hade nog gjort mig både sinnesrubbad och galen.Vansinne! Jag hade ju alternativ som när de vinner mot GAIS hemma på Stadion att välja bland. Ett dokument som innehåller Ivos extremt snygga nickmål. Men ändå väljer jag att granska en förlust...Tror att enda tanken med detta var att jag skulle se vad var som brast i spelet och vad som förbättrats och som resulterat i den jäma guldstriden. 
Första AIK-målet kom efter straff redan efter några sekunder. Efter ett missförstånd mellan mittbackar och målvakt. Dahlin tvingades att ge sig ut i närkamp med Pontus Engblom och fäller honom i straffområdet. 1-0 till AIK. Jag var ju mycket väl medveten om att ett 2-0 mål skulle komma och att Malmö inte skulle kunna rubba den ovala ringen som lyste starkt på resultattavlan. Lusten att se klart matchen försvann och abstinensen hade växt sig större. Jag satte igång en film istället. Att se en vinstmatch var ett alternativ. Ett mycket lockande alternativ. Men med en eftertanke. Matchen tar ju alltid slut någon gång. Att se när MFF vinner, är grymt häftigt varje gång. Men det skulle inte lindra abstinensen det heller. Tvärtom.

Problem, I-landsproblem. Ja, det kan man väl kalla det för. Det är ju lyx detta, jämfört med barnen i Afrika, som alla alltid drar paralleler med när det gäller lyxproblem och bortskämda själar. Dock är det ett hopplöshetsväckande problem. Det är näst intill olidligt att följa sitt lag på 100 mils anstånd. Precis som jag skriver i min krönika som publicerades på Himmelriket för ett par veckor sedan. Men jag kämpar på. Jag är ju förälskad.

I morgon fylls dock min undernärda Malmö FF själ på med energi. Det är match i Halmstad. Ett av botten lagen. Ska inte vara några problem alls. Räknar med fullpott. 3 färska pinnar att addera till samlingen.Truppen är inte fullbordad, men klart godkänd är vad jag kom fram till genom läsande på Himmelriket.

Deltar ej i Halmstad (info från rapport på Himmelriket):
*Pontus Jansson
- Behöver mer tid att återhämta sig från sina virus i kroppen.
* Hamad - Sjuk
* Ofere - Rehab
* Aubynn - Avstängd.

Dock är Wilton klar för spel. Han lämnade planen under matchen mot Gefle p.g.a lårskada. Men oron för denna har vart lite onödig (men klart förstålig bland oss supportrar och engagerade) då skadan alls inte var lika allvarlig som det såg ut ett tag.

Yago Fernandes ska ha gått av träningen efter en smäll på foten, men det hindrar honom inte från att delta i truppen imorgon.

Min gissning på morgondagens startelva:

Dahlin
Ulrich-Yago-DA-Ricardinho
Molins-Pekalski-Wilton-Durmaz
Agon-Larsson


Det är starka mannar vi har att välja bland, trots skador och sjukdomar. Detta kan bli utklassning! Hoppas dock på en bra match, vad annars? Med tanke på läget i tabellen, 1 poäng från HeIF så är det en väldigt viktig match. En vinst skulle resultera en första plats i tabellen, åtminstone fram till Onsdag då Helsingborg-Trelleborg går av stapeln. Man kan ju alltid hoppas på förlust för HeIF där. Vilket skulle vara ett tecken på en HeIF-trupp i hyffsat risig form. Men det är vad Malmö FF gör som är det viktiga, inte övriga lag. Alltså, fullt fokus på MFF-insatser. 

Så pågar,Visa att ni är störst, bäst och vackrast och dominera i Halmstad i morgon.

All kärlek till Malmö FF!




Nostalgitripp.

En promenad. Hur spännande kan det vara egentligen? Stegandes fram i rask takt. Man vill bara komma fram, vart det nu är man ska. Hurtigt känns det också, ja hualigen. Men som sagt, hur spännande kan det bli? Inte speciellt mycket va? Jo faktiskt. Dagens promenad från gymmet blev till en tidsmaskin som tog mig några år bakåt i tiden. Till mellanstadie-ålder. En tid då Clara Persson var någon helt annan. Annorlunda.

Syftet med dagens promenad var ungefär samma som varför man sätter sig i en bil. För att färdas från ett ställe till ett annat. Promenad är dock ett ganska segt och långdraget sätt att färdas på, men det kan vara väldigt skönt. Krypa in i sig själv i en helt öppen omgivining. Alla ser mig, men jag ser ingen. Jätte skönt, testa själv.

Om man nu ska höja nivån ytterligare på denna promenad,kan man stoppa in ett par hörlurar i öronen. Musiken väljs av en själv, vilket gör det hela väldigt trivsamt. Jag hade dock lite svårt att bestämma musik och artist idag. Men till sist hittade jag en flik på "artister" som det var väldigt länge sen jag öppnade senast. En flik jag aldrig skulle kunna låta bli att öppna om det var för 3-4 år sedan.

Han var allt. Mannen, myten, legenden. Min räddare i nöden, varje dag. Det fick inte passera en dag utan att hans ord hade mynnat ut från CD-spelarens högtalare. Skivan som snurrade där inne var en julklapp från min äldsta bror. Artisten jag pratar om var min stora förebild och hans namn lyder som föjer: Mange Schmidt! Ja hör och häpna. Han som pratar sig igenom alla sina låtar. Äger inte en speciellt imponerande sångröst. Det är basgångarna och beatet som ofta gör gunget, inte rösten. Men det viktiga i låtarna var texterna. Jag nötte de så ofta att de fortfarnade sitter kvar i bakhuvudet och jag rör mina läppar i takt med Manges efter att ha satt igång någon av hans låtar. 3 år senare. Lite häftigt. 

Något som är värt att nämnas är att jag då var en helt annan person. Clara Persson, "pojkflickan" som ville vara som sina bröder. Umgicks med de flickigaste av de flickigaste, men var rena motsatsen. Mammas val av kläder i färger som rött och lila, kjolar med volanger och gulliga spetstoppar, blev ingenting för mig. Nej, varför skulle jag ha det? Hade brorsorna volangkjol? Knappast. Det blev stora jeans, mjukisbyxor, baslinnen och kepsar som föll mig i smaken. Allt för att likna mina bröder. Det var alltså Mange Schmidt och brorsorna som var mina förebilder och som fick mig att välja bort från det gulliga och flickiga. Det var även under denna period jag testade streetdance för första gången. Det gav ett ganska häftigt intryck på killarna i klassen faktiskt. Det gillade jag.

Jag har växt i från det mesta av den här livsstilen nu, men lite hänger kvar. Strikta kläder är inget för mig. Skjortor och kavajer är skit snyggt på många tjejer, men det är inte min grej. Jag skulle vilja kalla mig för " en skön brud" vad det gäller valet av kläder. Slappt men stilrent. Men detta är ingen modeblogg, så vi lämnar det. Istället tänkte jag introducera dig för några go'bitar som befann sig i min hörgångar i dag.

* Glassigt - Mange Schmidt - Ingen kan väl ha missat denna. Sommarplågan för ett antal år sedan. Mmh, minnen!

* Håll käften - Mange Schmidt feat. Eye-Ni och Thomas Ruisak. - Ganska skön låt med ett behagligt flow. Dock ganska vrickad text, men den sitter i klistrad i minnet.

* Sista tangon - Mange Schmidt feat. Masaya - En Jag-har-kommit-över-dig-ditt-jävla-svin-låt. Om man vill slänga en känga i ansiktet på någon är denna till bra hjälp. Jag gillar den fortfarande.

* Spelar ingen roll - Mange Schmidt - Hur många ord som slutar på "an" finns det egentilgen? Tror Mange slår ett rekord i sig här genom att rimma på ett näst intill obefintligt antal av dessa ord. Lite små drygt, men eget. "Dedikerad till både kille och tjej, dum i huvudet eller helt okej."

* Vem é han - Mange Schmide (feat. någon?) - Mange "pratsjunger" i denna låt om sig själv i tredje person. Dyrkar sig själv, han är liksom perfekt. 

Så där ja. Där har ni lite smakprov på vad som ljudade i mina öron under min spänstiga promenad. Varsågoda och njut. Tyck till om du skulle ha lust. Är Mange inte lite charmig ändå?


Just nu.

Matchen mellan Gefle IF och Mjällby AIF är i full gång och jag följer den på två håll. Dels på tv4 och dels på livekollen.se. Tippsar om denna fotbollssida. Riktigt trevligt sätt att tillsammans med andra fotbollsintresserade följa matcher via liveuppdatering. Håller just nu en tumme för Gefle. Det har att göra med hur många Malmömatcher jag kommer kunna se kommande säsong. GEFLE, HÅLL ER KVAR I ALLSVENSKAN!

Senare väntar kräftmiddag, vilket nog var sisådär ett år sedan sist. Men det är knappast det som får mina mungipor att säras från varandra denna lördagskväll. Nej, skälet till detta är att min älskade Emma Svensson kommer hem från Åland om någon timme. Var evigheter sedan jag träffade henne känns det som. Tror det rörs sig om nästan 2 veckor, vilket är nästan olidligt! Vi kommer babbla så skavsåren kommer svida i munnarna och öronen vikas av trötthet ikväll när jag beger mig hem till min efterlängatde systeryster. Det är värt en puss!

Tillägg: På vägen hem från gymmet tidigare i dag när musiken ljöd i mina öron, fick jag mig en mycket rolig nostalgitripp. Mer om detta kommer i ett senare inlägg. Det krävs mycket plats för detta. Det kommer bli som en liten presentation om mig själv. Bakgrund och minnen. Höll ögonen öppna, för det kan bli kul.

På återseende? Äsch du fattar.


Fredag 20/8 - Lyckad.

Dagens enda plan var att få en tripp ut till stugan. Dels för att komma bort från stan och dels för att jag var grymt sugen på att paddla. Dock är detta inte speciellt roligt ensam, så jag bad min fina vän Per Viklund att följa med, vilket han gjorde.

Efter en hyffsad lång promenad ut till stugan, som ligger ett par kilometer söder om bollnäs placerad på en udde, så satta vi oss i kanoten. Självklart med flytvästar på, man vet aldrig hur det kan sluta när vi två ska göra något tillsammans. Det säkra före det osäkra alltså. Väl ute på sjön flöt det på ganska bra. Jag som satt längst bak till en början hade lite problem att styra, men det hade Per också efter att vi bytt plats i kanoten. Detta efter en kort "fikapaus", vilket handlade om ett äpple som Per vart så gullig och tagit med sig. Detta smakade underbart där vi satt och språkade på ett avhugget träd vid vattnet. Gav oss också lite extra krafta för att orka tillbaka. Det var trots allt en ganska bra bit.

Väl tillbaka i stugan blev det bara chill i någon timme. Eller inte bara, lite bus och lek också. Lyckad, är nog det rätta ordet för att beskriva denna vistelse i kanot och stuga tillsammans med Per. Tackar för det.

Kvällen har dock inte erbjudit särskilt mycket. Ett väldigt splittat surfande på nätet. Sport, mode, facebook...Yeah, you name it. Det var några få saker som föll mig i smaken denna kväll, men då skall nämnas att dessa smakade också alldeles förnämnt. Tänkte nu punkta upp de här för att dela med mig av det goda.

1. Oscar Rundqvist, bloggare för Expressen, skrev ikväll ett mycket imponerande och gripande inlägg om AIK-"supportrarnas" idiotiska uppträdande på sidan om sitt lag. Detta kan inte påpekas nog och jag tipsar er att läsa detta. Mycket bra läsning. I mitt fall gjorde det min kväll. Läs här!

2. Vilma Dahlberg, min vän som var med i Grekland förra under den senaste veckan, har publicerat bilder från resan på sin blogg. Mycket fina minnen väcks till liv! Se här!

3. Detta får bli den sista punkten och även den dyraste i mitt fall. Jag har nämligen suttit och dregglat över allt vad Malmö FF har att erbjuda på deras webbshop. När jag tar mitt pick och pack och sticker till Malmö i november, ska några av dessa saker bli mina. Så är det bara. Här kommer några exempel :

















Jag dregglar fortfarande. Jag vill ha dessa. Pengar också för den delen. Men jag får väl drömma lite till och börja spara.

Allt för mig. Tack och hej!


En stor, fet abstinens!

Jag är tillbaka. Hemma i den lilla staden vald att kallas Bollnäs. Det är ett 20 grader kallare klimat här jämfört med i Grekland och jag har frusit sen jag kom hem igår kväll. Dock inte på musikalrepetionen jag var på idag. 

Repet varade i 4 timmar och det var ett underbart gäng jag fick spendera den tiden med. Dels mina underbara dansare till vänner som alltid är lika kul att umgås med. Ett grymt gäng! Vi saknar dock vår skadade långspjåvel Peter. Hoppas det blir bättre för dig.
Sen att även få dela replokalen med namn som Åsa Jinder och Jonas Otter är inte heller helt fel. Två välkända ansikten, med en helt fantastik känsla för scenlivet och en underbar karisma. Häftiga personligheter. 
Huvudrollen i musikalen Annie som vi håller på att repetera är Elin Lenartsson. En väldigt mogen tjej för sin ålder och sprudlande av energi. Regisören Jon är GRYM och så även vår koreograf Jennie! Oj så man trivs. Dagens eloge till alla er som fanns i replokalen idag!

En liten rolig grej är ju att Åsa Jinder, precis som jag , håller på Malmö FF. Min far fick under en konversation med henne reda på att hon varit ordförande för Malmö FF:s supporterklubb i Stockholm. Ganska coolt ju. Faktiskt. Hann dock inte starta någon konversation själv med henne idag, men det skall nog bli av. Man ska passa på om man hittar himmelsblå supportrar i Norrland.

Förövrigt har jag blivit till fånga tagen av en stor, fet himmelsblå abstinens. När jag igår satte mig framför datorn för första gången på en vecka, hade MFF-bloggar och sajter upptaderats något förskräckligt. Roligt, absolut. Spännande också, men mycket att ta in. Det blev därför en lång kväll och klockan hade passerat midnatt för länge sedan innan jag kröp till kojs igår/i morse.

Något jag upptäckte och fastnade för när jag satt och lästa på Himmelriket (Svenskafans) var Malmö FF:s nya visa - Ingen himmel e så blå som min. Det blekta håret på mina solbrända armar ställde sig rakt upp när jag för första gången lyssnade på den och jag vågade knappt tänka på hur det skulle vara att befinna sig på Stadion när denna spelas och supportrarna sjunger med. Häftigt är ordet! 
Dock gillar jag inte tankarna om att göra denna till hymn. Den som är nu är bra och framför allt så har jag precis lärt mig den. Låt det vara som det redan är på den punkten.

Konstaterade även att de 2 derby-biljetterna Himmelriket hade köpt till mig om jag skulle komma ner till Malmö den 15:de, har nu blivit priset till en skrivartävling på sidan, i och med att jag inte kan komma ner då. Bra initiativ. Skoj!


Oj vad skönt det var att få skriva av sig lite om Malmö FF. Jag har under veckan fått mina medresenäres öron trötta av snack och visor klädda i himmelsblått. Jag ber om ursäkt för det, men jag älskar mitt lag och kan inte låta bli.

I morgon får det bli en tur ut till stugan för att rasta kanoten i Ljusnan. Låter ljuvligt i mina öron.

Ha det bra så länge.


Thassos, Grekland.

Onsdag till Onsdag. Närmaste veckan kommer spenderas på den grekiska ön Thassos tillsammans med päronen och Vilma. Perfekt avrundning på sommarlovet. Känner doften av sommaren,värmen,Medelhavet och glädjen som väntar oss de kommande dagarna. Det doftar ljuvligt vill jag lova.

Langar några bilder på paradiset där nere i söder:


Hotellets pool med utsikt ut över havet. Färgerna ser dock en aning redigerade ut.


Detta ska vara någon av stränderna. Om vattnet ser ut så här kommer jag inte klaga.

Kommer självklart även ägna en tanke åt Malmö FF som möter Gefle på lördag. Tvivlar inte på att de himmelsblå hjältarna kommer klarar av motståndet denna gång. Det ska vara en lätt match, eftersom Gefle ligger och nosar på kvalsträcket. Rå på dem bara! 
Vet dock inte om jag kommer kunna hålla mig uppdaterad under matchen, men då är det så. Matchen får äga rum i tankarna medans jag jobbar på brännan om så är fallet. Det blir nog bäst för mina medresenärer också. 

Nu ska de sista förberedelserna göras. Ett träningspass ska klaras av. Sen kommer Vilma hit för några få timmars sömn, innan det bär av mot Arlanda.

Ha det bra, för det ska ja'! Adjö.

En liten bit av blå himmel.

Jag har de senaste dagarna svävat på moln. Sen min krönika publicerades på Himmelriket, har jag drängts av massvis av fina ord och kommentarer från himmelsblå supportrar som läst den. Därför har jag inte uppdaterat bloggen, det har vart en stor sinnesförvirring och jag vet inte om några som helst vettiga ord skulle ha printats ned. Men nu har jag sakta men säkert börjat landa och jag tänkte dela med mig lite av det goda i detta inlägg, för det ska man ju. Eller hur?

En text jag skrev för nöjes skull, kan nu komma och ta mig hela vägen till Malmö och Stadion. Det är nästan så jag vill be om ursäkt för det. Men det är de underbara supportrarna som valt att sponsra med pengar för att få ner mig till Malmö. Insamlingen har redan börjat och jag är i extas. Jag tror bestämt att jag hittat det jag behöver. Denna stora, vackra, himmelsblå familj har välkomnat mig och jag är nu en liten bit av blå himmel.

Här kommer några av alla de fina kommentarer jag fått för min krönika de senaste dagarna:

* " Jag håller med. Starta en insamling åt tösabiten!! Lämplig match kan väl vara när vi säkrar guldet hemma mot Mjällby i början av nov. Jag bidrar gärna med en hundralapp eller två för att nära hennes bygynnade kärlekshistoria!! "

* "Inte nog med att Clara är himmelsblå. Hon kan skriva också. "


* "Fin krönika Clara! Välkommen till MFF-Familjen!
Klart tösen ska ner och se på världens finaste MFF, även jag kan bidra med en slant."

* (Personlig favorit)
"Jag skriver inte här ofta men detta var fan ta mig det finaste jag läst sen jag läste Barnen i Tomteboskogen som barn. Får nästan en tår i ögonvrån! Ja, vi har det nog lite bättre här i stan som har så nära till kyrkan. Men jag är samtidigt avundssjuk på dig som bara är 15 år och har så många år av Himmelsblått leverne framför dig. Jag bidrar till resa och inträde, bara säg var jag skall skicka pengarna. En falafel på stan slänger vi också in i resepaketet.

Välkommen i den härligaste av världar!"

* "Kul att läsa även om jag inte är MFFare så kan man relatera det till många andra supporters i fotbollsverig. Vad jag fascineras mest av är att en 15-åring skriver så här pass bra, och då är jag själv skribent här på SF. Hoppas du får en resa ner till Malmö och entrar skrytbygget. Var där för första gången redan för någon vecka sedan, MFF-AIK handlade det om. Vilket tryck det blir där inne..."

Ja ni ser själva. Tror ni jag känner mig välkommen? Klart som korvspad att jag gör!
Men sen finns det ju självklart de som vänt sig negativa mot hela grejen, men det förstår jag. Jag började räkna med det så fort jag hörde ryktas om insamlingen. Men det är inte jag som bett någon om att starta en insamling.

Aja, slutpratat om detta. Det väntar match för MFF i morgon. Mer om detta på andra sidan sträcket...

----------------------------

En topp strid är vad det rör sig om. Enligt tabellen, sveriges andra och tredje bästa lag just nu. Malmö FF - Örebro SK. Det säger väl sig självt att matchen är äckligt viktig. Den kan komma att avgöra mycket av den närmsta framtiden vad det gäller "Guld kriget" som jag själv väljer att kalla det.

Malmö har chans att knapra in ordentligt på det lilla och irriterande avståndet de har till Helsingborgs rygg. HeIF spelade oavgjort mot djurgården igår, efter en mycket märklig match, och tappade två poäng. Om MFF vinner imorgon kommer det innebära att de bara ligger 3 poäng bakom HeIF. Vi (MFF) kommer lägga press på de, genom att ta rygg och försöka bita sig kvar. Förhoppningsvis lägger så pass mycket press att vi får de rödblåklädda till Stadion på lite halvskakiga och nervösa ben på derbydagen. Snacka vilken chans om att gå upp jämsides! Och sedan vilken chans att spurta förbi och kamma hem guldpengen!
Jag drömmer vidare...

Vad det gäller ÖSK's läge, så kommer de lägga sig med ett avstån på endast 1 poäng från MFF's rygg om de vinner morgondagens match och Malmö skulle ligga lika långt bort från HeIF's rygg som de redan gör...Logiskt? Hehe, ja. Nästan onödigt att jag ens nämner det. Men endast för att förtydliga hur viktig matchen är för de båda.

Så nu hoppas jag att Malmös bästa mannar förbereder sig ordentligt på den tuffa striden som väntar de efter nästa gryning. TAGGA TILL!

------------------------------

Jag tänker dock inte komma med någon gissning på startelva osv... Jag håller fortfarande på att lära mig om mitt lag och är därför inte riktigt mogen för att häva ur mig något sådant ännu. Men det kommer så småning om. Jag är fast besluten om det.

Slut pratat? Ja. Punkt.


Clara till Malmö?

Ibland så lyckas man. Den här gången känner jag att jag har lyckats. Att få en krönika publicerad på Svenskafans är inte fy skam direkt. Att sedan väcka ett stort intresse av folk som uppskattade min text är något som känns riktigt bra i maggropen. Jag sitter just nu i chocktillstånd. Någon form av självupplösning. Jag har inte riktigt kontroll. Förklaringen kommer...NU!

Jag börjar med att länka till min krönika. 
Den skulle aldrig vara där den är nu om det inte hade varit för en viss Simon Pålsson. Du ska (som du redan vet) ha cred för detta och jag tackar dig här och nu.

Det var nämligen Simons idé från första början att skriva en krönika om hur det är att älska sitt lag på så långt avstånd. Det var sen kväll när han kom med förslaget, jag hade inget att göra. Så jag nappade på det och började skriva bara för roligt, och som en liten utmaning. Det blev långt, onödigt långt. Men jag jobbade med texten ett ganska bra tag och korrigerade bl.a. med hjälp av Mr.Pålsson själv. 

Till slut hade jag nått ett resultat som jag var hyffsat nöjd med. Simon uppmanade mig att skicka in den till Svenskafans - Himmelriket. Det är något jag är väldigt glad över att ha gjort så här i efterhand. Det var en ren chansning, men som Simon hela tiden sa så "kom den med".

Nu har en massa himmelsblå och underbara supportrar läst min krönika och det har gott så pass långt att de är villiga att starta en insamling för att få mig till Malmö och Stadion för att se en hemma match. Detta låter helt ofattbart i mina små öron och det går inte riktigt att greppa. Jag trodde verkligen inte att min text skulle kunna komma och ta mig till Malmö. Enligt mig så låter det sjukt. Otroligt. Underbart. Makalöst. Fantastiskt. Ja, Jag tror du har fattat vart jag vill komma.

Så nu verkar det som att jag kanske får chans att se derbyt mellan MFF - HIF. Jag är lycklig!

Världens gulligaste familj är det som finns där nere i söder. En familj som har välkomnat mig med en öppen himmelsblå famn. Tack! 

Jag älskar Malmö FF. 

Dansen - ett tecken på liv.

Ett livstecken på studs. Så fort jag satte benen över sängkanten i morse stötte jag genast ihop med den trogna träningsvärken. Det är så det är när man spenderat ca 8 timmar i danssalen de senaste två dagarna. Det känns att man lever så här morgonen efter. Idag och imorgon väntas ytterligare 8 timmar dans. Det är Hälsinglandsdansteaters sommarvecka som är i full gång.

Dagarna börjar klockan fyra med balettklass. Stängerna bärs fram och vi dansare strävar på med den mycket svåra och komplicerade danstekniken. Jag tänker inte försöka mig på att stava något av orden som är namn för övningarna. Svåra ord och stavningar på svåra övningar. Men det är minst sagt välbehövligt. Man får ruggit bra grund för övriga dansstilar om man lär sig balett. Hållning, styrka, uthållighet, fina linjer,kontroll och så vidare. Det är svårt, men jag gillar utmaningarna. De gör mig motiverad! Det är även nu jag börjar förstå varför jag gymmar och kör styrkeövningar på sidan om. Det har gett resultat!

En kvarts paus är vad vi får mellan varje klass som är 1 timme och 15 minuter vardera. Efter baletten kommer den moderna klassen som verkligen faller mig i smaken. Den är lite ovanlig och ger även den utmaningar och chans att bredda och utveckla mig som dansare. En massa fina teknik övningar som bränner både i armar och ben. Mycket lärorikt och utmanande som sagt.

Sista klassen är Jazz. Där får vi chans att släppa loss lite extra, iallafall vad jag känner. Snabba förflyttnigssteg, flyt och känsla får det hela att kännas lite mer fritt än de två föregående klasserna, även fast det inte är sanningen. Men jag lurar mig till det. Tekniken är fortfarnde otroligt viktig och man känner att baletten verkligen gör nytta. Men takten på övningarna ökar och det är den mest fartfylla klassen av de tre.

Träningsvärken kommer hålla i sig alla dagar och man känner av den under övningarna. Men när värmen ökar så blir den allt mer difus. Träningsvärk är ofta ett bra tecken, om den sitter på rätt ställen. Jag har lyckats placera den ganska bra efter de senaste två dagarna och vet jag jobbat med ovana men välbehövliga muskler. Rätt muskler. Känner att träningen på gymmet kommer bli minst lika viktig till kommande terminer. Nu är jag taggad för nya fräscha dansgrupper och hårt slit i danssalen. Jag brinner för detta.

Några tankar om...

...sportvärlden just nu.

* Under mitt besök i Stockholm för några dagar sen, blev det en hel del friidrott på tv:n. EM i Barcelona var i full gång. Dock besöktes det inte av särskillt många imponernade insatser för svensk del. Ett mycket skadedrabbat friidorttslandslag är vad vi har i Svearike. Det är dock ingen brist på vilja. Det bevisade dels Linus Trönblad, som riskerade hela säsongen genom att fortsätta hoppa trots onda känningar i låret,under den regnblöta herr finalen i höjdhopp. Han rev ut sig på 2.29 och placerade sig som fyra. Emma Green gjorde också en mycket imponerande insats i damerna höjdhoppsfinal. Slog sitt person bästa två gånger om och kammade hem silver pengen efter att ha klarat 2.01. Höjdhopparna lever kvar med viljor av stål. Man saknar dock tiderna då vi hade en aktiv Stefan Holm och Kajsa Bergqvist. Hela och friska tvillingsystrar vid namn Kullurs. En Karolina Klyft som sjukamperska och en Christan Olsson med hela ben. Men skador drabbar alla aktiva idrottare. Det är bara att inse fakta. Mycket sur fakta.

* Koreaner har fina löpsteg. Bara värt att nämnas.

*
Vår Svenska fotbollskung, Zlatan Ibrahimvic har ett späckat schema just nu. För några dagar sedan tog Barcelona spelarna sitt pick och pack och drog till Oslo. Zlatan var som förväntat den stora stjärnan när de anlände i Norge, och enligt vad jag läste i DN, ska Vålerengen (klubben som besöktes) ha betalat sex miljoner norska kronor för att få FC Barcelona till Oslo. Vålerengens a-lag ställde upp med sina bästa mannar och gav Barcelonas ungdomslag något att bita i. Zlatan sa innan att han behövde gå ner 3 kilo och tänkte ta detta som ett tillfälle. Men han hade bänken som position under första halvlek och var alldeles för stilla stående när han senare befann sig på planen.
Barcelona ska även iväg på en Kinaturné snart och spelar den 8 augusti sin sista matchen innan de återvänder till Europa. Den 11 augusti spelas en landskamp mellan Sverige och Skottland på Råsunda i Stockholm. Landslagesledningen hoppas då självklart på att vår fotbolls Kung ska delta. Ett späckat schema för Mr. Ibrahimovic alltså.
(Fakta från Dagens Nyheter)

* Vid en visit på O'Learys med delar av familjen fick jag och pappa upp ett samtalsämne. Något som på något sätt fick mig irriterad. Det hela började med att Cristiano Ronaldo dök upp på en av tv-skärmarna och pappa utbrast : " Ooh, han har ju blivit pappa!" Jag som inte hade en aning om detta blev lite smått förvånad. Pappa fortsatte då att berätta om hur han hade betalat en fattig tjej han gjort med barn, hundra miljoner kronor för att få ensam vårdnad om barnet. Helt sjukt! Detta är ett tecken på vilken orealistisk värld han lever i. Bara för att han har pengar. Men nej, jag ska inte gnälla på denna framgångsrika fotbollsspelare. Han lever bara i sin egna lilla sagovärld helt enkelt. 

Som ni förmodligen märker redan nu kommer denna blogg handla om en hel del sport. Framförallt fotboll och Malmö FF. Till vintern blir det bandy och dansen följer nog med året om. Självklart kommer annat än sportinlägg också. JAG LOVAR!  Tack för mig den här gången.

Målsnålt på Stadion.

Hemkommen från fyra timmar i en danssal, isolerad från omvärlden. Utan någon som helst aning om hur det gått för min favoriter i söder. För er som inte känner mig så är det Malmö FF jag pratar om. Idag spelade de mot GAIS på den nya Stadion i Malmö, som besöktes av omkring 12 000 åskådare denna eftermiddag. Sist när lagen möttes i Göteborg slutade det mållöst. Idag uttökades målskörden endast med ett ynka mål.

Jag hade inte lyckats få igång inspelningen av matchen på tv innan jag åkte ivåg på träning, så jag bad pappa göra det när han kom hem. Dock blev detta inte först efter 23 minuter in i matchen. Så efter att jag hade duschat och slagit mig ner i fåtöljen för att starta den inspelade matchen, hade redan Ivo Pekalski nickat in 1-0 i ett tidigare matchskede. Men jag kastade mig in i matchupplägget och konstaterade att de båda lagen hade 2 helt olika nivåer.

GAIS var bleka första 45. De orkade inte följa spelet och slarvade i många situtioner. Det var ett par GAIS-spelare som stack ut lite ur den grön/svarta mängden och som kommentatorerna påpekade ett antal gånger.  Dels Jesper Floren och Björn Andersson, som skötte sig riktigt bra matchen ut och så även Johan Mårtensson som fick några skapliga målchanser. Men jag kan ingenting om GAIS, så jag vill inte ens försöka uttala mig mer om de.

Nu, fokus på Malmö. Som till skillnad från sin motståndare, gjorde en mycket färgstark första halvlek. En lysande och mästerlig första halvlek. Spelarna i himmelsblå tröjor glänste och man såg hur bra de skulle passa med en guldpeng runt halsen. Det är så man ska spela för att vinna SM-guld. Ett mycket aktivt försvar,som läste sina motståndare väl. Bröt och gav chanser till kontringar. Kommentatorerna gav våra ytterbackar välförkänt positiv kritik för deras disiplinerade spel både offensvit och defensivt. Hela backkedjan var i gudomligt skick idag.

Precis innan pausvila, fick Malmö FF hörna. Den lades fint in och Ivo Pekalski fick till en fin nick. Den gick rakt mot mål, men målvakten greppade tydligen den på mållinjen. Det såg ut som om det skulle blivit dömt till mål, men domaren hade tydligen en bra placering och kunde bedöma att inte hela bollen var över mållinjen. Surt!
Malmö gick till pausvila med ledningen, 1-0. Jag som hade möjligheten, spolade såklart förbi det mesta av pausen. Förrutom några intervjuer som föll mig i smaken.

När andra halvlek hade dragit igång och spelarna hade fått röra på sig ett tag, märkte man stor skillnader i båda lagen från föregående halvlek. MFF hade tappat mycket energi. Samma spelförståelse fanns inte kvar. Våra två spelare på topp, Daniel Larsson och Agon Mehmeti fick många målchanser men misslyckades med avsluten om och om igen. Det var inte deras dag idag tror jag.

GAIS däremot hade hämtat sig bra efter första halvan och kom ut med ett mycket bättre spel i andra som begränsade Malmös spel en hel del. Jag ville se mer av Wilton och Jansson! De hamnade aldrig i något speciellt fokus. Det var enligt mig de sista tio minutrarna som Malmö kom tillbaka igen och matchen fick ett någorlunda spännande avslut. Dock inga fler mål, utan matchen slutade 1-0. Som egentligen borde vart 3-0 eller rent utav 4-2. Mer mål borde det ha blivit i alla fall.

Dagens eloge går till Malmö klacken och alla supportrar som verkligen bidrog till god stämning, till och med framför tv-rutan. Men dock inte samma goda stämning och känsla som för de som befann sig på Stadion. Lyllosar!

Nästa match är i Örebro, där DA gjorde hat trick förra året. Får gärna upprepas. Mot guldet, förbi Hälsingborg. Snart så, det är nära!

All kärlek till de himmelsblå, Malmö FF.

Sveriges Bruce Springsteen.

En sammanpressad folksamling framför Grönalunds scen. En gråhårig man kliver in på scen iklädd ett par blekta jeans och en slarvigt påhängd kavaj. Med ett högljutt inledningsriff suger han åt sig uppmärksamheten på nöjesfältet och den två och en halvtimmes långa konserten drar igång.

En publik med en nämnvärt hög medelålder dras snabbt in i gunget när Ulf Lundell med sin skrovliga röst börjar sjunga. Delar av publiken var rutinerade Lundell-fans och höjde stämningen med att hänga med i de något enformiga texterna. Bakom Uffe stod ett fartfyllt band uppställt, som stundtals bjöds in till energirika och skickliga solon. Någon som drog åt sig min uppmärksamhet var trummisen. En sådan som verkar älskar scenlivet och att stå i fokus. Han var helt galen bakom sitt trumset och delade med sig av ett antal trumpinnar till publiken under kvällens konsert. Ulf själv flikade in med några sköna kommentarer då och då mellan låtarna. Han delade dels med sig av en gissning på att regnet skulle slå till klockan nio. Men molnen höll tätt och Uffe tackade skämtsamt SMHI för det innan han för första gången lämnade scen för att sedan återkomma med extra nummer.

Ett antal gitarr byten gjordes och kavejen slängdes av när svetten började lacka på hans feja. I en enkel svart skjorta fortsatte han konserten. Publiken jag såg omkring mig var till stor del peppad och var med i det hela. En man i rutig skjorta precis framför stod bredbent och körde några ackord på sin icke existerande gitarr. Dock var inte alla lika intresserade. Jag tillhörde väl en av de som stundtals hamnade med armarna i kors när jag blev uttråkad av att inte kunna låtarna. Jag sneglade då och då på en nära belägen killes mobiltelefon. Han skickade ett sms till sin bror där det stor något i stil med : " Uffe suger ju! Han kan ju ingenting..." Jag han aldrig bli så pass skeptisk för tillställningen. Ulf Lundell är en skön typ. Helt klart unik. Men jag kunde inte motstå att dra paraleller med Thåström och Springsteen. Vilket inte alls verkade vara särsklt dumma tankar. Jag fick nämligen senare på kvällen reda på att han är kallad "Sveriges Bruce Springsteen". Förståligt.

Sammanfattningsvis : En fartfylld gungande konsert, med en publik med högmedel ålder. Den yngsta jag lyckades skymta omkring mig förutom ett spädbarn var min yngste bror på 21 år. Uffes folkkära låtar fick upp en skönstämning på Grönan och bidrog till glada miner och positiva kommentarer påväg hem. Dock blev två och en halvtimme något uttråkande och överdrivet långt när det inte erbjöds annat än ståplatser. Men Ulf överträffade mina förhållandevis låga förväntingar. En fullt godkänd tillställning.


Ja men välkommen då!

För ett år sedan hade jag lovat att aldrig starta min egen blogg. Men jag kunde inte sätta tyglar på mig själv. Så nu sitter jag här med en nyöppnad blogg i alla fall, det förvånar mig inte.
Detta kommer inte vara en vardagsblogg med kontinuerlig uppdatering utan jag kommer använda den inför och efter evenemang och händelser jag upplever. Även för att göra funderingar och reflektioner till text. Fortsätter du läsa den får det se vad mina kategorier kommer röra för ämnen.

Tackar Emma Svensson för att hon gjort mina idéer om header och design till verklighet.

Hoppas denna blogg kan falla i smaken för just dig.


RSS 2.0