VI SES PÅ GRIMSTA!

Nu var vi där igen. HIF ligger för tillfället(!!) tre poäng före oss i tabellen efter att ha vunnit på Örjansvall med 4-2. Jag och brorsan, som jag under helgen bor hos, streamade matchen. En match som såg riktigt jobbig ut för både HBK och Malmö ett tag, om man ser till målskillnaden för våran del. Men i ett sent skede i matchen reducerade HBK med två snabba, vilket gynnade MFF något i alla fall. Nu laddar jag upp inför min allsvenska läktardebut på Grimsta i morgon.

HIF var riktigt heta idag. Jag är inte så låg att jag ljuger om det. Det höll på att bli en kopia av MFF:s senaste match på Rambergsvallen, då vi också gick till pausvila med 2-0 i bagaget och sedan lastade på med ytterligare 2 mål innan matchen var fulländad. Dock lyckades HBK (som helt klart var starkare i andra halvlek än första då de gjort några större förändringar i elvan) reducera med två mål innan matchens slut. Undrar om inte Anselmo(HBK) lyckades med en nominering till "årets mål" till fotbollsgalan i November. Ruskigt snyggt!

- - - - - - - - - - - - -

I morgon stundar en av de matcher jag sett fram emot i månader. Det låter lite konstigt när det handlar om BP-MFF, vilket verkligen är ett toppen mot botten möte. Men dels så handlar det ju om tre viktiga poäng till guldstriden och dels så handlar det om min första match på läktaren. Det känns otroligt häftigt att jag i morgon ska se mina älskade himmelsblå hjältar från söder, som jag beskrev de som i min första krönika på Himmelriket. Jag har hittills bara sett hjältarna på tv, så det känns ganska otroligt för stunden.

Dock har en jobbig nervositet börjat inta min kropp, vilket på ett sätt är underligt och på ett sätt är rent naturligt. Det är ju trots allt laget längst ner i botten vi ska möta, vilket inte ska vara några problem. Men på ett sätt så vet man ju att de kommer kämpa själarna ur sig för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Men jag vill inte se det som något problem. Vi ÄR bättre och det med råge!

Hoppas på en sprakande målfest till MFF:s förmån så det rent utav ska vara omöjligt för HIF att ta igen den målskillnaden under sista matchen.

Nu ska jag bara njuta av "kvällen före" och förbereda mig för morgondagen med en kopp grönt citron te.

Jag ska i morgon ta pendeln från Rotebro någon gång under förmiddagen för att möta upp min ena bror som jag lite senare under dagen förmodligen drar med mig till After för lite förfest. Sedan skall den andra brorsan mötas upp. Sedan ska den himmelsblå hopen med folk, som jag förväntar mig att den ska vara ganska stor, inta Grimsta med glädje.

Jag känner äntligen att jag kommer få chans att påverka. Mina stunder i fåtöljen framför tv:n och Malmö FF denna säsong har känts maktlösa. Men äntligen ska min sång få höras, för i morgon är jag på plats för att stötta pågarna. Jag kan inte riktigt greppa det.

Min förväntade startelva är väl inte någon överraskning, när den ser ut som följer:

Dahlin
Ulrich-Yago-DA-Ricardinho
Jille-Wilton-Ivo-Guille
Agon-DL

Jag hoppades ju på en målfest, så varför inte dra till med ett så saftigt resultat som 0-6? Låter bra i mina öron, men kanske tippar mer på 0-3 ändå.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Hela grimsta ska gunga av Himmelsblå sång och dans, nu kör vi. Guldet ska glimma där det hör himma!

Vi ses väl på Grimsta?

Heta bönder på Zinkensdamm

Det blev jämt mellan Byn och Bajen i mötet i huvudstaden igår. Vädret var kanske några grader varmare än vad bandyvädret vanligtvis är, men det klagar jag inte på. Dock snodde Hammarby åt sig vinsten precis framför näsan på byborna, som ändå visade sig vara i väldigt bra form.

Så var den äntligen igång, elitserien i bandy 2010/2011. Fast det känns lite konstigt att jag var på bandy igår och att jag ska på fotboll på måndag samt nästa helg. Men sen får man ju ändå tänka på att det är premiär och slutstrid som skiljer sporternas serier och karaktär åt från varandra. Vad som pågår i vilken sport tror jag inte att jag behöver förtydliga.
För ovanlighetens skull så skall jag inte skriva om Malmö FF och fotboll utan om Edsbyns IF och bandy, eftersom EIF hade sin seriepremiär igår, då de mötte Hammarby IF på Zinkensdamm. Som den trogna bondesupportern jag är så fanns jag självklart på plats. Dock kändes min utstyrsel något fel.

Det hängde ju en rödblå halsduk kring min nacke och jag stod i en klack med desamma färgerna. Detta är ju en av de saker som verkligen bevisar att fotboll och bandy inte är samma sak. I bandyn är de rödblå spelarna närmast mitt hjärta sen många år, men i fotbollen är de så långt bort från mitt hjärta som det bara går. Oj, hoppsan! Rimstuga.

Något som ändå gjorde att jag kände att jag verkligen befann mig i rätt klack, trots färgerna, var att det andra lagets förkortning var lika med HIF. *Himmelsblå pust*

- - - - - - - - - - -

Matchen drog igång på den inte allt för perfekta isen och det såg riktigt hoppfullt ut för bönderna från byn. Hoppfullheten stärktes ytterligare när EIF var de som gjorde det första målet. Ett snyggt framspel av Söderberg till "Kuben" Olsson som smällde in 0-1 bakom Hedberg i Bajens mål.

Det var ett förvånande stort bollinnehav för EIF i första halvlek med tanke på att det var de svenska mästarna vi mötte på deras hemmaplan. Men snart kom den något väntade kvitteringen och det blev mycket jämt mellan lagen. Bajen utökade genom "X:et" efter att ha tagit sig in och börja styra mer i matchen.

2-2 kom genom hörna för Edsbyn, som den trogna Edsby-spelaren Jonas Edling krånglande in bakom de uppställda gröngölingarna. Vilket blev resultatet när spelarna gick till pausvila.

Andra halvlek inleddes med två uppvärmningsanfall som skapade lägen för båda parter. Dock var Bajen de som fick utdelning först då de tog ledningen igen. 3-2 av målkungen Patrik Nilsson.

Kvällens snyggaste och mest oväntade mål kom via Robin Ehn som verkade av ren reflex knacka iväg bollen, vilket visade sig vara i den perfekta färdriktningen då det någon sekund senare rasslade i nätet och Edsbyn hade kvitterat.

Men sen var det dags för de svenska mästarna att visa vilka som bestämde och de stolta ryggarna blev att jaga för bönderna. Snart stod det helt plötsligt 6-3 då Patrik Nilsson fick till ett hattrick om det nu ens finns i bandyns ordkapital. Om inte så har jag infört det nu.

Det började se tungt ut för Edsbyn som hade tappat sitt övertag. Men det är då vi i klacken får en övervägande roll. " HEJA HEJA HEJA EDSBYN, VI SKA KÄMPA HELA MATCHEN" ljöd det från våra snart så hesa pipor. Vilket verkade hjälpa i kombination med en time-out. Edling reducerade först med ett spelmål och det var även han som tidigare i matchen hade missat en straff som fick revanch och satte nästa straff på ett snyggt sätt, vilket blev hans tredje mål för kvällen.

En sista målchans kom, men det slutade ändå 6-5 till de Svenska mästarna, som inte ska kunna besegras på hemmaplan, eftersom truppen i stort sett är oförändrad.

För övrigt så är jag grymt imponerad av våra gallerspelare, det vill säga juniorspelarna. Söderberg, Phersson och Jansson var några av de som visade fram fötterna på ett imponerande sätt vilket bidrog till många snygga anfall.

Min personliga favorit är Simon Jansson, som jag även minns sen han spelade i SAIK. Han kan bli en väldigt framgångsrik bandyspelare ute i världen.

Sammanfattningsvis så såg det väldigt bra ut inför kommande säsong om man ser till bönderna från byn. Juniorerna kan vara lösningen på mycket då vi tappat spelare som t.ex Jocke Hedqvist och Per Hellmyrs de senaste åren. Klacken var det fullt ös i som vanligt och man kände sig liksom hemma även på bortaplan. Jag var väl inte helt enig med domarna alla gånger när jag kanske tyckte att de försökte neutralisera sina något partiska  grönvita domarbeslut, med sina rödblå tröjor. Men men, jag är inte den som orkar lägga energi på domarnas del i matcher.


HEJA BYN!

Klädd i himmelsblått


Dagens MFF-kit - Foto : Emma Svensson

Det var ingen tvekan om att tröjan jag fått låna av Åsa Jinder skulle på idag. Men redan när jag drog den över huvudet så visste jag inte skulle kunna röra mig genom skolkorridorerna utan att bli kommenterad. Så sant som det var sagt...

"Av med tröjan!" var det första en av mina klasskompisar sa när jag tog av mig jackan i morse. Men aldrig, jag är stolt MFF-supporter och serieledare och skulle inte för allt i världen tagit av mig tröjan, bara för att någon bitter typ blev illamående av den.

Kommentarerna fortsatte välla över mig, men jag sträckte bara på ryggen och drog omkring i korridorerna med ett leende på läpparna.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

I morgon bär det av till huvudstaden direkt efter skolan. Allt skolarbete inför en veckas ledighet är avbockat för min del, så jag skulle vilja säga att det efterlängtade höstlovet redan är här.

På kvällskvisten i morgon är det premiärmatch för Edsbyns IF i elitserien för den här säsongen. Jag kommer finnas på plats på Zinkensdam där de möter Bajen. Härligt med lite bandy igen!

Men den huvudsakliga anledningen till varför jag åker till Stockholm är självfallet att se matchen på måndag. BP-MFF. Jag är taggad upp till tänderna och längtar till att få se pågarna och träffa min stora familj.

Sveriges bästa supportrar, vi ses på Grimsta IP!

Back on the golden road

Jag är i extas. Jag ler. Jag skrattar. Jag ryser. Jag jublar. Jag är serieledare. Vi är serieledare!
Hela familjen är serieledare och så ska det förbli tills guldet är vårat. 0-4 till oss på en blåsig och sliten gräsplan i Götet är inte illa pinkat av ett gäng grabbar med press upp över dess huvuden. På tal om huvuden förresten, Yago Fernandez. Hallelujha! I morgon åker malmötröjan på i skolan.
We're back on the golden road.



* Ivo Pekalski:
Välkommen tillbaka! Skönt att se dig igen. Förhoppningsvis blev låret ditt lindat bara som stöd och inte på grund av några större känningar. Jag har sagt det förr men det tål att upprepas. Du behövs!

* Dardan Rexhepi: Vilket jäkla imponerande inhopp! Det såg en aning tungt ut ett tag i mitten av andra halvleken. Men så kommer du in, sprudlande med energi. Utmanar, avancerar och öser. Den effektiviteten verkade smitta av sig på hela truppen och snart regnade ytterligare mål in mellan stolparna.

Påminner än en gång om gruppen jag tillägnat Dardan på Facebook, han är värd allas stöd.

*Yago Fernandez: Oh lord! Tack för att du är tillägnad ett förstklassigt huvud och en enormt bra spelförstålese. Välkommen tillbaka du också!

* Guliermo Molins och hans ben: Jag skulle gärna vara delägare av dessa muskulösa ben! Herre jisses vilken smäckträff du fick till idag, jag blev för sjutton tårögd! Sinnes snyggt.

* Rolle Nilsson: Du har fått mycket kritik de senaste dagarna, efter hemmaförlusten. Men i dag skötte du allt som ett riktigt proffs, som du faktiskt är. Byten kom i exakt rätt tillfällen och allt flöt på som en rinnande bäck i vårsolen. Bra jubbat!

* Sveriges bästa supportrar: Nu är jag stolt! Jag tillhör en familj som vet vad fotbollskärlek är. Hur man stöttar sitt lag och hur man gör för att höras. När ni under de sista fem minutrarna vrålsjöng hymnen rös hela jag. Man kan inte annat än sjunga med och njuta. Samtidigt växte dock en oemotståndlig längtan...

För på måndag ska jag äntligen få träffa delar av min stora himmelsblå familj för första gången och som jag längtar! Då ska guldet säkras hoppas jag, så det blir fest hela dagen lång när jag väl kommer ner till Malmö. Min drömmar är höga men långt ifrån orealistiska. 

Guldet ska him! 
Jag freakin älskar Malmö FF. 

Dags att klippa Häcken

Jag har visst läckt ur mig att jag ska komma med någon form av införrapport inför matchen som stundar under det kommande dygnet. Denna vecka när drivorna med plugg ligger som stora ångvältar framför mig, så kommer jag inte kunna komma med långt och målande inlägg utan mer ett kortfattat och skissat sådant. Jag ska göra mitt bästa.

Senaste matchen - En flopp som satte sig som en sten djupt ner i maggropen. Första förlusten på Stadion för i år och detta mitt i guldstriden. Att HIF:arna samtidigt sopade banan i Borås gjorde knappast att nervositeten inför den närmaste framtiden minskade.

* Inflikning - Min startelva inför matchen mot Kalmar stämde inte för fem öre.

Men nu gäller det att fokusera på kommande match. Vi ligger tre poäng bakom HIF med en match mindre spelad, så vi har all chans att ta tillbaka ledningen, med hjälp av målskillnad igen.

Ivo är äntligen tillbaka efter sin rehabperiod, vilket bidrar till en lättnadens suck bland alla oss himmelsblå supportrar. Duon Ivo/Wilton kan äntligen låsa igen på mittfältet. Ett kedjelås som även, enligt vad jag tror, innehåller Hamad och Molins på varsin kant.

Vad det gäller backlinjen, tror jag att den blir densamma som mot Kalmar, då Pontus Janssons har rehabträning p.g.a sitt knä.

Anfallaspositionerna kan jag tänka mig att den vanliga kombin, Agon och Larsson, får inta. Dock hoppas jag på ett inhopp av Dardan, som jag även tillägnat en grupp på facebook de senaste dygnet. Gå gärna med i den och stötta den unga himmelsblå pågen. 

Målet spikas som för det mesta igen av Johan "the hero" Dahlin. Jag gillar dig grabben!

För att förtydliga, skriver jag upp min startelva:

Dahlin
Ulrich-Yago-DA-Ricardinho
Molins-Wilton-Ivo-Hamad
Agon-Larsson 

Det är dags att klippa Häcken (hehe).  Tre poäng är vad som gäller, fullt fokus!

Älskade Malmö FF, mot segern, mot guldet!

jag erkänner

HIF vann under eftermiddagen sin match mot ÅFF hemma på Olympia. Jag valde att se matchen, för att sedan kanske ha något att jämföra med på onsdag när det är dags för Malmö att möta Häcken. Jag lyckades även åstadkomma ett antal nerviga och svidande erkännande för mig själv.

Alexander Gerndt - Jag erkänner, du är bra. Det kanske till och med är så att du skulle förtjäna ett pris på fotbollsgalan i November. De möjliga kategorierna är då "årets anfallare" och "årets spelare, allsvenskan". Tror det lutar åt det sistnämnda i detta fall, trots att två himmelsblå pågar också har chans till den titeln. Men jag tror att du har svårt att ta priset som bästa anfallare där du har svår konkurens i form av den folkkäre, f.d malmöpågen, Zlatan "the man" Ibrahimovic. Men som ledare av skytteligan med 19 gjorda mål i allsvenskan 2010, 11 i HIF:s räkning, ett antal som säkert kan, men förhoppningsvis inte, utökas, så kan du nog som sagt kamma åt dig det hedersvärda priset, "årets spelare,allsvenskan". Ett jag vill dock inte tillägna dig något eventuellt grattis...

- Jag hoppas på Kapten Andersson i denna kategori. Han har med sin ödmjukhet, den perfekta bollbehandling och med det stenhårda psyket gjort en briljant säsong som mittback framför Sveriges bästa målvakt och stöttat hela laget något enormt. 

Spelarna från sundets pärla - Jag erkänner, ni är bra. Men jag tvivlar fortfarande på att ni kommer besegra Malmö FF i serien. Jag kan verkligen inte föreställa mig att guldet skulle slinka ur våra händer. Men, ni är i rysligt bra form just nu och coach Conny manar på er på ett bra sätt. Ni har en taktik som går ut på att nöta ner motståndarna som får backa hemåt och deffa som dårar. Det fungerar i de flesta fall, dock fungerade det inte på de himmelsblå pågarna sist.

- Guldet ska glimma, där det hör himma, i Malmöstad!

Det krävs mer än 3 pinnar - Jag erkänner, jag börjar bli nervös.  Malmö måste vinna på onsdag. Vi måste ha tre pinnar, dels för att inte tappa placerings mässigt och dels för självförtroendet. Men nu i denna jämna uppgörningen av "Guldkriget", så är det mer än tre pinnar som behövs. Om MFF vinner på onsdag, vilket vi ska göra, så kommer vi åter igen ligga på samma poäng som HIF, och i och med att laget från sundets pärla idag hade en målskörd på en hyffsat saftig siffra, så innebär det att det kan behövas mer än "bara" 1-0 segrar framöver. Vi har just nu marginalerna i målskillnad på vår sida, men vindarna kan vända.

- Så snälla, låt oss göra många mål, med stil och klass som vanligt. Och du Dahlin, välj rätt bräder och spik när du spikar igen de kommande matcherna, så att det håller och ingen onödig spricka riskerar att förstöra för oss.

Till sist måste jag bara tillägga att hur mycket bra jag än sagt om HIF i detta inlägg så kan jag allt annat än acceptera att de tar guld i år. Hemska tanke! Uuusch...

Jag älskar Malmö FF.


Tiden sticker iväg

Veckorna försvinner bakom mig i en rasande fart.
Plugget ligger i högar nu sista veckorna innan höstlovet.
Den utlovade matchrapporten efter den bittra förlusten kommer nog att utebli. Kanske lika bra?

Men snart blir bloggen späckad med uppladdningar inför mina två första matcher på plats på läktarna bakom mitt Malmö FF. Grimsta IP 1/11, BP- MFF och Stadion 7/11, MFF-Mjällby! Jag kommer vara där och den förväntan, förhoppningen och lyckan jag har inom mig kommer garanterat komma upp som text här på bloggen. Det är bara jobbigt att hålla sådana energiladdade känslor inom sig.

Kommer förmodligen med lite tankar innan det är dags att klippa Häcken också, hehe. Vitsigt av mig.

Ha det bra så länge!

/ En serieledare.

Resultat av omröstningen.

Här är resultaten av omröstningen som pågick här på bloggen under veckan. (Ska inte skryta med min kreativitet vad det gäller paint och stapeldiagram,men jag hoppas de är tydliga nog.)


Jag tror att MFF-HIF skulle fått en stapel på 100% om man hade vetat vad kvällens match skulle leda till. För övrigt kommer match reflektioner när jag får tid under veckan...



Hade denna omröstning gjorts denna vecka, tror jag att kvällens match hade fått en skyhög stolpe, inte sant? Men cup-matchen mot mjällby blev alltså det "vinnande" alternativet som årets flopp. En match jag inte såg eftersom jag knappt visste vilka MFF var då. Vansinne, jag vet. Ganska otroligt också.



Tänka sig vad våran målis är omtyckt och kapten Andersson lika så. Ska även nämna att en icke-spelare vid namn Pep nämndes i en av kommentarerna,men jag prioriterade aktiva spelare och har till och med tagit bort ett stort antal av den kategorin, då hela laget i stort sätt var nämnt i några av svaren.


Tack för ditt deltagande!

Ska som sagt försöka komma med närmre reflektioner om kvällens match senare under veckan. Usch så den sved, men som plåster på såren kan vi ju tänka på att vi faktiskt leder tabellen. Jag hittade även ett till plåster i paketet då jag insåg att jag ska se två av de tre kommande matcherna. Jag är lycklig, trots allt!

Malmö FF i med-och motgång!


Inför MFF-KFF

Lite kort inför kvällens match mot Kalmar.

Pekalski, min stjärna, har inte reparerat sig till fullo ännu och missar oturligt nog matchen. Kämpa på och bli frisk, vi behöver dig. Tänder en ny låga av hopp om att få se dig i de tre sista istället. Funderar på om Jeff är den som ska ersätta dig kanske?

Yago? Jag vet inte hur det är med killen, känns inte som att han är riktigt formtoppad även om han tränar på just nu. Jansson har skött sig bra enligt mig. Kan inte vara lätt att bli petad ur elvan bara sådär. Jag tror på Jansson/DA som mittbackslås.

Agon har repat sig efter sin skada som dök upp under en U21-landskamp i Schweiz. Det känns tryggt!

Min förmodade startelva ser ut som följande:

Dahlin
Ulrich-Jansson-DA-Ricardinho
Molins-Wilton-Aubynn-Hamad
Agon-Larsson


Jag älskar att jag släppt tvivlen på Hamad och att jag utan tvekan skriver in honom i elvan. Durmaz får sitta på bänken till en början ,men kan troligtvis bli inbytt någon gång under andra halvlek.

Gillade verkligen samspelet mellan Hamad och Molins i U21-landskamperna, så jag hoppas på lite fint kant spel ikväll.

Tippar på 3-0.
Dahlin spikar igen och tre dängor från Agon,Molins samt Larsson .(Hejvilda gissningar, men inte helt otroliga) 

Framåt Malmö, mot sege...GULDET!




Värt att nämna...

Det senaste inlägget var en uppgift jag fick av min svenskalärare i brist på att göra under dagens lektion. Det blev något slags hopsläng av massa åsikter om gårdagens svenska förlust i Holland. Jag kunde inte följa matchen , förutom den sista kvarten, så jag hade inte så mycket matchfakta att komma med.

Förövrigt, glöm inte att svara på frågorna längst ner i inlägget med rubriken " Tyck till om MFF:s säsong!"

Sammanställningen av era svar kommer i slutet av veckan om det är ett nämnvärt antal besökare som svarar det vill säga. Så kom igen! Det blir kul med lite statistik i helgen.

Ha det bra, vi hörs!

En skamfylld förlust i svensk räkning.

Holland - Sverige. Ett möte i överflöd av orange aktivitet och framgång. Sverige hade inte mycket att sätta emot världstvåan denna måndagskväll och fick till sist möta upp 4-1-förlusten som ett faktum. Vad är det med svenskfotboll just nu? Vad höll det svenska hoppet, Zlatan, på med? Vad är det som inte går ihop för Hamréns mannar? Idag, dagen efter den pinsamma insattsen i Amsterdam, skäms jag för att vara svensk...

Innan matchen hade jag höga förväntningar på det svenska landslaget. Jag kanske inte hade tippat en vinst för blågult, eftersom det endå var VM-finalisten Holland vi skulle ta oss ann. På bortaplan dessutom. Men förväntningarna hade ändå triggats upp rejält med hjälp av Hamréns ord innan matchen.

Enligt honom finns inte ordet "förlust" i ordkapitalet. Vilket i och för sig är ganska självklart. En förbundskapten som räknar med en eventuell förlust, det skulle ju inte fungera. Men att kunna leva upp till det man sätter upp som mål måste ju ända vara det ultimata för lagets framgång? Om man uppnår målen, så har man ju lyckats och kan då sätta upp ett ytterligare mål att sträva efter. På så sätt blir lagets kvalité, självförtroende och ryckte med ens bättre.

Men om de då inte lever upp till förväntningarna som byggs upp dels inom laget, men framför allt bland det svenskafolket, så mår ingen speciellt bra utav det. Gårdagens match är ett exemplariskt exempel på detta.

Erik Hamréns laguppställnig bör enligt honom vara den vattentäta lösningen för att knipa åt sig segern. Men under matchens gång visade det sig att det fanns kraftiga läckor här och var som inte hade en chans att hålla emot Holländarnas enorma tryck.

Under första halvlek hade Isaksson mellan de svenska stolparna redan släppt in två mål av Huntelaar och en vass Sneijder, vilket inte la en särskilt stabil grund inför andra halvlek.

Efter att pipan hade ljudit och andra halvlek var igång dröjde det inte länge till att 3-0 satt i nätet bakom Isaksson. Snart skulle Holländarna ställa ner skåpet och spika fast det på plats, för där satt även 4-0. Vad var nu detta?Skåpet tillverkat av Hollänadre var på plats. Tvivlet på om svenskarna skulle våga ge sig på att rubba det, var stort. Det kunde ju göra ont. Men hallå?! Ville ingen visa upp stålthet och lite äkta svenks kämparglöd?

Jo. En man ville det. En man vid namn Granqvist tröck in en frispark skjuten av Sebastian Hansson, för svensk räkning. Men det var inte mycket att hurra för. En reducering som inte hjälpte svenskarnas stolthet i överhuvudtaget. Den hade för länge sedan bytts ut till skam. Att vara svensk var en skam denna kväll.

- - - - - - - - - - - - - -

Det som gjorde mig mest besviken var att Zlatan "Kungen" Ibrahimovic, knappt syntes alls. Han symboliserar i vanliga fall svenskfotboll som både vi och han kan vara stolta över. Men igår vet jag inte vad han höll på med.

Jag började ironiskt fundera om han kanske hade missat informationen om att De Jong inte fanns med i den Holländska truppen efter att ha huggit benen av både en och två spelare med sitt brutala spel. Vi alla minns väl även karate-kicken i VM-finalen? Det gör nog Zlatan också. Men De Jong fanns inte med på planen och det fanns inget vettigt skäl till att fega. Men hey, mannen! Varför gjorde du det då? Jag saknade ditt jävlar-anama!

- - - - - - - - - - - - - -

"Hallå där?! Vad har hänt med svensk fotboll... Det var länge sedan något gick i rätt riktning förutom när Zlatan kom tillbaka till landslaget. Hamrén sa själv att ordet förlust inte fanns för honom, men visa det då? Jag skäms..."

Så här löd en av mina kommentarer igår när jag följde matchen via liverapportering på livekollen.se på nätet. Det var ingen som hade något vettigt svar till detta. 

Just nu är Fotbollssverige lagt under ett mörker. Jag ser inte lösningen på problemen om inte Hamrén kan bevisa mer än så här med sitt lag. Jag är besviken.

Dock har jag mitt ljus i detta mörker. Jag är supporter till Sveriges bästa klubblag. Malmö FF!


Tyck till om MFF:s säsong!

Nu när den allsvenska säsongen bara har fyra omgångar kvar och jag jag har gjort en sammanfattning av säsongen, så började jag fundera lite på Malmö FF:s höjdpunkter, floppar och spelare osv.

En av de stora höjdpunkterna hittills var ju självklart derbyt mot HeIF som jag aldrig kommer glömma, trots att jag tråkigt nog bara satt i fåtöljen hemma i Bollnäs och följde matchen på tv. Men det var ändå storslaget. Känslorna vid det mäktiga tifot, målen och slutsignalen är obeskrivliga!

Floppen var nog matchen efter när vi mötte Djurgården i huvudstaden. Fokuset hade stannat hemma i Malmö efter det stora derbyt. Ingen hade riktigt landat. Det var lite pinsamt. Men man älskar ju inte Malmö mindre för det, man var ju sylvass till nästa möte istället och vi leder ju serien nu. Alla gör misstag, även de bästa av fotbollsspelare.

Årets MFF-spelare som verkligen har vattenstämplat mitt hjärta är Ivo "The star" Pekalski och Johan "The hero" Dahlin. Ivo har med största säkerhet och aktivitet intagit sin postion som mittfältare på sidan av Wilton, något som verkligen blivit nyckeln till framgång. Tekniken rent spelmässigt och tänket innanför skallbenet är imponerande! Blir frisk till fyra sista! Den där Johan Dahlin då, vad finns det att säga om honom? Eller vad finns det INTE att säga om honom? Enligt mig och många andra är han Sveriges absolut främsta målvakt. Han har nog tittat mycket på inrednings-och byggprogram, så bra som han verkar ha spikat igen målet. Jisses vad jag är imponerad av denna flexibla och fokuserade spelare mellan stolparna!

Men detta är mina åsikter. Nu vill jag veta era. 

Vilken är den bästa och största matchen eller tiden under denna säsong hittills? Den som gärna får plockas fram ur hjärnbiblioteket och se tillbaka på.

Vilken är den där pinsamma floppen? Den som ligger och skaver lite där i minnet av den annars framgångsrika säsongen.

Vem/vilka är den bästa spelaren? Den som gjort störst intryck på dig och som alltid kommer att ha en plats i ditt hjärta för det. Den som kanske var nyckeln till ett eventuellt guldfirande.

Lätta på hjärtat och skriv en kommentar eller maila mig på:
[email protected]

Så ska jag försöka sätta hjärnan på prov och göra lite statistikräkning i slutet av veckan!

Tack på förhand!

Back in time...

Det är landslagsuppehåll i Allsvenskan och jag känner att den där svidande abstinensen åter börjar inta. En längtan efter fler matcher och guld växer inom mig för var dag som går. Det går inte att ta miste på förväntningarna jag har för att se mina två första MFF-matcher. För att inte tala om att få se och träda in på Stadion. Benen viker sig under mig bara av tanken.

Men istället för att låta min längtan driva mig från vettet, har jag börjat titta tillbaka lite på senaste halvan av säsongen. Efter VM-uppehållet, då jag på riktigt började hänga med i svängarna när det gäller Malmö FF. Denna tid som jag själv valt att likna med ett mycket spännande långdistanslopp för de allsvenska lagen.

- - - - - - - - - -

Så, efter VM-uppehållet, var hamnar vi då för MFF:s del? Jo...

17: de juli på Råsunda. AIK och Alex Millers gubbar tar emot ett taggat himmelsblått lag och en stor drös med supportrar klädda i samma färger, efter en mycket väl genomtänkt support-resa från Malmö. Jag själv minns denna dag, som om den nyss mynnat ut i natt. Men jag ska dock inte gå in på dagen i detalj, då jag riskerar att sväva all världens väg utanför ramarna jag satt upp för detta inlägg. Men jag vill minnas att det var soligt och slående varmt denna sommardag, dock ser jag en mörk jobbig svacka framför mig när jag tänker tillbaka på den.

Förväntningarna på att börja följa Malmö igen, som låg tvåa i tabellen, i rygg på HeIF, hade tillsammans med pratet om matchen skenat iväg och blivit skyhöga. Jag hade äntligen ett lag att följa med största intresse. Men denna match började med att skjutas upp på grund av AIK-supportrar som bidragit till att ett rökmoln lagt sig över nationalarenan. När domaren till sist blåser i pipan, inleds matchen med en stor defensiv tabbe av Malmö som bidrar till straff för AIK. 1-0. Ettan på resultattavlan byttes sedan ut till en tvåa ,medan nollan på gäst-sidan aldrig rubbades och fortsatte lysa ända till slutsignalen. Malmö besegrades av årets jumbo-skräll AIK.

Tungstart på andra halvan av ”loppet” som skulle utföras. Var det så här det skulle komma att se ut resten av säsongen? Nej då...

Nästa match var det Millers gubbars tur att packa väskan och åka ner till Malmö istället. Kan tänka mig att självförtroendet och glädjen var ganska toppad vid deras ankomst. Dock hade det nog bottnat när de sedan lämnade Stadion med en 1-0 förlust i ryggen. Jag fick precis lust att sjunga...

”En råtta svart, en rått gul. En råtta svårt och gul, fyfan vad han är ful!” Sådärja,skönt...

I och med denna seger kom även MFF:s uppbyggnadsfas igång och loppet skulle fortskrida med framgång.

Lagmaskinen började successivt stärkas och kommande matcher var vi oslagbara under en långperiod.


Malmö FF – GAIS 1-0
- Ett dokument på min hårddisk som innehåller ett snyggt nickmål av årets dundermittfältare Pekalski.

Örebro SK – Malmö FF 0-3
-
Har inget i arkivet som kan styrka vem som gjorde målen, men en flermåls-seger är alltid skönt för självförtroendet!

Malmö FF – Gefle IF 2-0
Matchen avbröts efter första halvlek pga hällregn från molnen ovan Stadion. Matchen spelades om dagen därpå och ytterligare tre pinnar gick till himmelsblå räkning denna dag.

Om man ska titta på loppet efter denna match, så började MFF närma sig HeIF:s rygg med stormsteg. Endast ett steg bakom vilket gjorde nästkommande utmaning ruggigt viktig. Deltagarna längre bak i loppet fick efter detta svårt att hänga på täten och var mer eller mindre borta från guldstriden.


Halmstad BK – Malmö FF 0-2
- Även denna match var en regntung sådan, men som dock spelades klart. En tapper skara supportrar från Malmö stod trots vädergudarnas tårar och hoppade och sjöng. Äkta fotbollskärlek. När Agon Mehmeti, allas våran rögade ål, klämde in både en och två bollar bakom HBK:s målvakt, blev det än mer fart på läktarna och ingen hade märkt någon antydan på kvarstående symtom av en förkylning i matchens skyttekung. Denna måndagskväll innebar serieledning och avrundades fint med hymnen som fick ljuda från klacken ut över Örjans Vall. Ett ögonblick värt att minnas.

Efter detta hade MFF alltså övertagit ledningen i loppet och HeIF fick nu känna på att jaga rygg. Med deras frustande i nacken, fortsatte loppet...

Malmö FF – Elfsborg IF 1-0
- Jag befann mig under denna matchen i replokalen till en musikal tillsammans med MFF:aren Åsa Jinder, som jag då precis börjat prata med. Vi fick via sms det glädjande beskedet att vår kapten givit oss 1-0 och seger. Underbart!

Åtvidaberg – Malmö FF 3-3
- Det var 11 september, ett fruktat datum och årets nine-eleven-sorg kom nog att bli denna match. En match med hög målskörd men snålt med pinnar. Jumbolaget Åtvid gav Malmö vad de tålde när de kom på besök på Kopparvallen. En oavgjord match mot ett bottenlag var knappast det som stärkte självförtroendet och minskade oron bland supportrarna inför det stundande derbyt och toppstriden mot HeIF. Att vi dessutom fick båda våra anfallare avstängda, stärkte oron ytterligare.

I loppet var nu HeIF och MFF jämsides och nästkommande ryck kunde enligt många bli avgörande för vem som skulle stiga först över mållinjen. Spänningen var olidlig...

Malmö FF – Helsingborg IF 2-0
- En ny formation i startelvan fick struktureras upp av Rolle, som varken hade sina två hetaste anfallare eller den vassa ytterbacken Ulrich att räkna med. Istället fick bänkvärmaren Molins och den unge Rexhepi hoppa in på topp och finnen Halsti fick ställa sig på ena kanten av backlinjen. Hur skulle detta gå? Jo, nästan helt felfritt.
Ynglingen Rexhepi blev hjälte när han under tidernas bästa allsvenska halvlek satte 1-0-målet. Alla himmelsblå var i extas och stämningen förstklassig, till och med framför tv:n. Dock var det väldigt jämnt och nerverna kämpade för att palla trycket. Men, så äntligen släppte allt och ett rus väcktes i kroppen när vår starke innermittfältare Wilton Figuiredo snyggt satte bollen, passad av derbyhjälten Rexhepi, mellan stolparna. Detta ögonblick är obeskrivligt. Det finns helt enkelt inte ord.
Malmö FF klarade sig alltså ypperligt trots avstängningar och skador. Ett tecken på truppens bredd detta år.

Detta derby är svårt att beskriva med ord, därför delar jag med mig av en länk till ett videoklipp, som alltid lyckas ge mig rysningar ända in i ljumskarna. Njut!

http://www.youtube.com/watch?v=FYBM5oxOtro&feature=player_embedded

Tifot var bländade vackert och tillsammans med hymnen fick det tårkanalerna att läcka vätska.

Åter till loppet, där MFF alltså åter gjorde ett ryck och övertog ledningen, ett tag i alla fall...


Djurgårdens IF – Malmö FF 1-0
- Hela MFF-familjen var fortfarande uppe bland moln efter derbyt, när laget tog flyget till huvudstaden...BOOM! Där slog blixten ner och alla himmelsblå landade med en duns i verklighetens värld. Stockholmslaget snodde åt sig alla pinnar som stod på spel och MFF fick återvända him med svansen mellan benen. Man ska aldrig underskatta ett lag! Det saknades fokus.

HeIF gick i och med detta upp jämsides i loppet igen och kampen fortsatte...

Malmö FF – IFK Göteborg 2-1
- Matchen inleddes åter av ett mäktigt tifo när ärkerivalerna från Götet gästade Stadion. En match som kom att bli en riktig nervpers. Men med mycket imponerande insatser av vår Johan Dahlin, som visade brorsan i motståndarbåset hur man gör, i mål kunde vi styra detta i land. Vår kapten, som varit mycket kritiserad under åren, fick åter bevisa sin goda form och avfira 1-0-målet. Daniel Larsson, som haft stora problem med prickskytten, fick komplettera målskörden med ytterligare en fullträff. Slut minutrena blev en riktig nagelbitare när IFK reducerade. Men mer mål än så blev det inte och tre-poängaren blev vår.

Trelleborg FF – Malmö FF 0-3
- Inför denna match stod mycket på spel för Malmö. Dels för att det var derby, som alltid är speciellt. Men framförallt eftersom HeIF hade förlorat mot GAIS på Olympia dagen innan, så skulle serieledningen vara ett faktum i och med vinst. Vilket det även blev. Målen gjordes av Hamad, som var delaktig i samtliga mål, Daniel Larsson på straff och av Molins, som verkligen är i god form just nu. Det var en imponerande stor skara MFF-supportrar på plats och hela Vångavallen sattes i gungning efter slutsignalen.

I loppet har alltså MFF åter ryckt i täten och är strax uppe vid kröken innan slutspurt och har alla möjligheter till att vara den som först passerar mållinjen och norpar åt sig guldmedaljen precis framför HeIF blängande ögon. Men då ska de sista metrarna löpas med fullt fokus framåt och gärna felfritt. En skada långt ner eller i mitten av MFF kan göra slutspurten mycket krånglig. Men som sagt, allt fokus framåt är vad som krävs!

- - - - - - - - - - - - - -

Det var min sammanfattning av säsongen sedan VM-uppehållet så här långt. En säsong som absolut kan kantas av guld om allt bara går som det ska.

Just nu finns det en oro kring Pekalski som genomgår rehab förtillfället. Han är en av våra absoluta nyckelspelare tillsammans med Wilton, DA och Dahlin. Om någon av dessa skadas, ej bli kry eller blir avstängda kan de sista fyra matcherna bli tunga, i och med att ersättarna till samtligas positioner är få och inte på samma nivå. Men annars ser jag inga problem med det som komma skall.

Guldet ska glimma, där det hör himma!


Malmöiter stack ut ur den gulblå mängden.

Såg precis ett tamt play-off drama i U21-landskampen mellan Schweiz och Sverige. Matchen slutade 4-1, efter riktigt avslagna insatser från de flesta håll bland de gulblå. Dock finns det undantag och de som sticker ut ur mängden. Älskade Malmöiter!

Durmaz,Hamad och Mehmeti fanns med i startelvan och Molins satt på bänken. Pekalski var hemma för sin rehab. Agon fick lämna planen under första halvlek då han verkar vara skadad. Vet inte hur oroad man behöver vara, men någon vacker syn var det inte när han lidande haltade av gräset. Han ersattes i alla fall av lagkamraten Molins, som fick ta anfallsplatsen. Härligt att se och snart satt den där...

Reduceringen av Molins, assist Hamad. Grymt snyggt anfall! Samspelt och tekniskt.

Malmöiterna fortsatte briljera bland det tama Svenskarna. Men det räckte inte. Avdic (Elfsborg) missade straff och övriga chanser försvann ut i intet. Man kan ju tycka att det borde blivit mer utdelning när MFF:arna var så bra som de var. Men sammanhållningen i laget saknades. Det är den som gör Malmö FF till serieledare och det som saknades bland Svenskarna idag och vad som behövs strävas efter.

Schweiz var skickliga,visst, men det är ingen ursäkt. Förväntar mig en rejäl shape up till returmötet i Malmö på Måndag! Även om det ser mörkt ut vad det gäller kommande U21-EM...

Tacka vet jag Malmö FF!

Klart och betalt!

Matchbiljetterna till BP-Malmö FF är nu bokade!

Tro,hopp och kärlek. Hoppas att ett stort antal familjemedlemmar från söder tar sig dit och hoppar med mig. För vi älskar ju Malmö FF! Tror på guldfirande efter matchen.

Tar med mig min äldste bror upp på läktaren och in i Malmö-klacken. Kan bli intressant med tanke på att han är IFK:are. Men det var ju trots allt han som lärde mig "Tunn som en rögad ål..." så lite grund har han ju.
Tror han kommer inse vad äkta fotbollskärlek är också, även fast han inte kommer erkänna det för mig.

Vi ses på Grimsta IP!


Hallå där nere, det är vi som är Malmö FF

Vi gjorde det! Vi röck! Vi är på upploppet. Ni, tre poäng bakom, ser våra ryggar försvinna en bit längre bort på slutsträckan. Nu är det uppehåll och ni kommer ha denna mardrömsbild framför er. När det är dags för omgång 27 har ni haft andan i halsen i flera veckor och kommer vara slut rent mentalt. Vi är Malmö FF. Ni, där nere, är HeIF. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Guldet ska him!

* Jiloan Hamad. Äntligen! Du som inte funnits med i mina eventuella startelvor i införrapporterna på ett tag, är nu den Hamad jag är van att se och höra talas om. Jag har endast sett 1-0 målet på ett kort klipp. Men det räckte för att övertygas. Du är på banan igen min vän, du är på banan mot guldet!

* Daniel Larsson. Du är nu vän med din skottlossare och satte åter igen 2-0. Mitt i prick!

* MFF-familjen. Garanterat Sveriges bästa supportrar. Ni ska veta hur nära till tårarna det var när jag såg på videoklippet hur många himmelsblå det var som befann sig på Vångavallen. Helt underbart! Vi ses på Grimsta IP och på Stadion! Jag är stolt av att vara en av er.

* Roland Nilsson. Du vågade äntligen använda dig av dina ess i rockärmen flera gånger om. Efter som jag inte såg matchen, så vet jag inte säkert om det var så att skon knep på något speciellt ställe. Långt fram, på mitten, eller långt bak,ingen aning. Men du vågade dig på förändringar och byten. Bra, det behövs testas för att veta vad som tåls att bytas och inte.

* Johan Dahlin. Höll nollan igen. Du är guld värd, bokstavligen!

Det är vad jag har att komma med så här efter segern. Eftersom jag inte sett matchen går det inte att skriva så mycket mer utförligt.

Jag är i extas. Jag har hoppat, klappat, sjungit och stått och pussat på Malmö FF tröjan som hänger på rummet. Mitt lilla himmelsblå altare. I morgon beställer jag biljetter till matchen mot BP. Då är hela denna månad komplett. Jag kommer garanterat sova gott i natt!

En liten sak till bara:
Jag älskar Malmö FF!

liverapportering

Jag ska under eftermiddagen föra liverapportering under Stockholmsderbyt mellan DIF-AIK.

Liverapporteringen är på livekollen.

Kika gärna in och håll mig sällskap.

Känsloladdad dialog

Under cirka nio timmar igår befann jag mig på sporthallen i stan och utförde väl i stortsätt en hel veckas styrke/fys/konditions träning under dessa timmar tillsammans med ett ett hundratal andra träningsflitiga själar. I och med detta var jag isolerad från övriga världen och hade ingen koll på senast nytt när jag entrade hemmet. På detta sätt väcktes en hjärtklappande dialog mellan mig och min far som löd siså här:

Pappa: "Kom ner, måste säga en sak."
Jag: "Ja ,men vänta" (Tankar: Vad e det nu då....?)
Pappa: " Nej, kom nu." Jag drar en suck och går ner för trappen tills det att pappa stoppar mig mitt i den.
"Sätt dig ner, så ska jag säga en sak" Gick tittade fundersamt på honom och satte mig försiktigt.
Jag: " Vad är det? Har det hänt något?" Jag sökte oroligt efter någon slags ironi i blicken hos honom, men fann inget oseriöst alls.
Pappa: " Vissa saker är svårare att berätta än andra..."
Jag: " Men vad är det?!" Jag tänkte förtvivlat på allt som kunde ha hänt under dagen.
Pappa: "Jo, det är så att...Helslingborg förlorade mot GAIS!"

I det skedet var jag lika glad som att jag var nära att smälla till pappa. Det var ett jäkligt känsligt ögonblick må jag säga.

Men alltså dränktes HeIF bland ett gäng firrar under gårdagen, och Malmö har idag all chans att rycka ifrån efter Skånederbyt i Trelleborg idag.

Övriga tankar inför derbyt finns på Simon Pålssons blogg , där jag även denna vecka har gästbloggat.

Slår till med sommarens fjortis dänga:
VAD GÖR VI? NU KÖR VI? 123...

Framåt Malmö, mot guldet!

RSS 2.0