Några tankar om...

...sportvärlden just nu.

* Under mitt besök i Stockholm för några dagar sen, blev det en hel del friidrott på tv:n. EM i Barcelona var i full gång. Dock besöktes det inte av särskillt många imponernade insatser för svensk del. Ett mycket skadedrabbat friidorttslandslag är vad vi har i Svearike. Det är dock ingen brist på vilja. Det bevisade dels Linus Trönblad, som riskerade hela säsongen genom att fortsätta hoppa trots onda känningar i låret,under den regnblöta herr finalen i höjdhopp. Han rev ut sig på 2.29 och placerade sig som fyra. Emma Green gjorde också en mycket imponerande insats i damerna höjdhoppsfinal. Slog sitt person bästa två gånger om och kammade hem silver pengen efter att ha klarat 2.01. Höjdhopparna lever kvar med viljor av stål. Man saknar dock tiderna då vi hade en aktiv Stefan Holm och Kajsa Bergqvist. Hela och friska tvillingsystrar vid namn Kullurs. En Karolina Klyft som sjukamperska och en Christan Olsson med hela ben. Men skador drabbar alla aktiva idrottare. Det är bara att inse fakta. Mycket sur fakta.

* Koreaner har fina löpsteg. Bara värt att nämnas.

*
Vår Svenska fotbollskung, Zlatan Ibrahimvic har ett späckat schema just nu. För några dagar sedan tog Barcelona spelarna sitt pick och pack och drog till Oslo. Zlatan var som förväntat den stora stjärnan när de anlände i Norge, och enligt vad jag läste i DN, ska Vålerengen (klubben som besöktes) ha betalat sex miljoner norska kronor för att få FC Barcelona till Oslo. Vålerengens a-lag ställde upp med sina bästa mannar och gav Barcelonas ungdomslag något att bita i. Zlatan sa innan att han behövde gå ner 3 kilo och tänkte ta detta som ett tillfälle. Men han hade bänken som position under första halvlek och var alldeles för stilla stående när han senare befann sig på planen.
Barcelona ska även iväg på en Kinaturné snart och spelar den 8 augusti sin sista matchen innan de återvänder till Europa. Den 11 augusti spelas en landskamp mellan Sverige och Skottland på Råsunda i Stockholm. Landslagesledningen hoppas då självklart på att vår fotbolls Kung ska delta. Ett späckat schema för Mr. Ibrahimovic alltså.
(Fakta från Dagens Nyheter)

* Vid en visit på O'Learys med delar av familjen fick jag och pappa upp ett samtalsämne. Något som på något sätt fick mig irriterad. Det hela började med att Cristiano Ronaldo dök upp på en av tv-skärmarna och pappa utbrast : " Ooh, han har ju blivit pappa!" Jag som inte hade en aning om detta blev lite smått förvånad. Pappa fortsatte då att berätta om hur han hade betalat en fattig tjej han gjort med barn, hundra miljoner kronor för att få ensam vårdnad om barnet. Helt sjukt! Detta är ett tecken på vilken orealistisk värld han lever i. Bara för att han har pengar. Men nej, jag ska inte gnälla på denna framgångsrika fotbollsspelare. Han lever bara i sin egna lilla sagovärld helt enkelt. 

Som ni förmodligen märker redan nu kommer denna blogg handla om en hel del sport. Framförallt fotboll och Malmö FF. Till vintern blir det bandy och dansen följer nog med året om. Självklart kommer annat än sportinlägg också. JAG LOVAR!  Tack för mig den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0