Något som "pep" i mitt öra

Sådär...tillbaka till sportens värld igen, efter en snabb vändning i den kulturella estetvärlden. Det är ju trots allt säsong för rykten inom allsvenskan just nu. Det är nu de är sådär mysigt färska, även fast vissa luktar bättre än andra. Silly season kan betyda lika mycket botten som toppen för de inblandade lagen. Men nog är det spännande allt...

Vad har vi då för rykten i Malmö FF för stunden?

Det ryktas om att en föredetting vid namn Matias Concha är påväg hem från Tyskland och VfL Bochum. Dock är hans possition som ytterback ganska så upptagen av en extremt het Ulrich Vincent . Sen kan nog Stockholms järnkaminer också vara på hugget när det gäller att få tillbaka honom till klubben. Det återstår att se alltså, precis som samtliga rykten nu innan transfer fönstret är öppet.

Spekulationerna om att ÖSK-spelaren Nordin Gerzic är på väg till MFF finns också. En hottie som skulle kunna ta plats på innermittfältet. Dock ser jag ingen anledning till att byta ut våra kollektiv motorer, Ivo och Wilton där. Men mittfältare drar ofta på sig ett och annat kort och det kan krävas bra inhoppare, som t.ex Jeffery som dock har ett utgående kontrakt för stunden. Alltså känns Gerzic lite mer aktuell, när det behövs alternativ.

Sen är det ju våra nuvarande spelare också, våra guldklimpar, våra hjältar. Mästarna helt enkelt. Det är inte speciellt mycket haktappande över att det rycks och slits i många himmelsblå spelare just nu. Några som kan komma och lämna MFF är:

Daniel Larsson - Den otroligt snabba och bollskickliga anfallaren som bidragit mycket framåt för MFF under året. Någon som haft en klar utveckling och men som dock haft lite problem med prickskyttet då och då. Hur heta efterfrågningarna är vet jag inte, men kan det vara England som kallar runt hörnet tro?

Guillermo Molins - Han som fick ta plats i stället för anfallaren ovan, i derbyt mot HIF när båda våra ordinarie anfallare var avstängda. Även en yttermittfältstalang som fått glänsa en hel del i de senaste matcherna. Jag glömmer aldrig kanonkulan mot Häcken. Dina muskulösa ben är efterfrågade och de verkar som Europa väntar?

Yago Fernandez - Portugisen som kom till klubben i somras, som med sin längd nickat in ett och annat mål men annars använt den och spänsten till det defensiva spelet bredvid Kaptenen. Har skött sig utmärkt som mittback, men har ett utgående kontrakt som skaver en aning.

Joseph Elanga - Snubben som sprider glädje bland såväl spelare som supportrar. Har inte spelat allt för mycket senaste tiden, men är en viktig del i truppen på många sätt. Kontraktet går ut, men en förlängning är väl inte omöjlig?


Sen finns det spelare som Mutavzdic, Aubynn och Dejan m.fl som det ryktas om, men det var något som "Pep" till lite extra i örat som gjorde en aning ont. Pep Clotet alltså, ryktet ligger ute om att han kan komma och lämna MFF och gå vidare till HBK istället. Rolles högerhand som skapat en bredd och fått in influenser av det internationella spelet i truppen. En oerhört viktig byggsten i årets MFF-trupp. Jag hoppas att han stannar.

Så, detta var mitt första men absolut inte sista inlägg om årets Silly Season.

I'll be back soon again!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0